Halıdaki Sakız Lekesi Nasıl Çıkar? sorusunun yanıtını bu makalemizde bulacaksınız. Çiğnenmiş ve çöpe atılmamış olan bir sakızı, oturma odasındaki halıya yapışmış olarak görmek ev işleriyle geçen yorucu bir günün sonunda en istenmeyecek durumlardan birisidir. Böyle sıkıcı durumlar karşısında, halıdaki ve koltuktaki sakız lekeleri için aşağıda uygulamalı olarak açıklanan sakız lekesi çıkarma tavsiyelerinden faydalanabilirsiniz.
Ancak, özellikle birden çok elyaf çeşidinin ve boyanın kullanıldığı halılarda sakız ve sakız lekesi çıkarmaya çalışmak belirli riskleri de yanında getirdiği için profesyonel destek almanız, istemeden halıya verebileceğiniz zararların önüne geçebilmeniz açısından yararlı olacaktır.
Profesyonel halı yıkama servisi için Sultanahmet Halı Yıkama‘dan hizmet alabilirsiniz.
Halıdaki Sakız Lekesi Nasıl Çıkar?
Parmağınızla halıdaki sakızı olabildiğince ve yavaşça çekip çıkarın. Özellikle sakızın kaynağını bilmiyorsanız bu işlemi yaparken lastik eldiven giymeniz iyi olacaktır.
Sakızın mümkün olduğu kadar fazlasını çıkardıktan sonra, buz küpüyle doldurduğunuz bir plastik torbayı sakız donuncaya kadar sakız lekesi olan bölge üzerinde gezdirin.
Katılaşan sakızı, ağzı küt bir bıçak veya kaşık kullanarak dikkatlice kazıyın.
Sonra halı üzerinde kalan gevşek sakız parçalarını, elektrik süpürgesiyle veya fırçayla alın.
İşlemlerden sonra halının liflerine yapışmış halde sakız kalırsa, alkali ve ağartıcı içermeyen bir çay kaşığı deterjan ve 1 bardak suyla bir solüsyon hazırlayın.
Bu solüsyonu emdirmiş olduğunuz bir bez veya kağıt havluyu, halı veya koltuktaki sakız lekesi üzerinde ovalamadan bastırın.
Yumuşak başlı bir diş fırçasını nazikçe ve yavaş hareketlerle kullanarak sakızla lekelenmiş olan bölgeyi fırçalayın.
Daha sonra mümkün olan en az temiz ve ılık su ile halıyı durulayın ve kalan nemi, kuru ve temiz bir beyaz bezle tamponlayarak alın.